Alkoholpolitiskt forum - väst

 

 

15 mars 2016

17-19.00 Handelshögskolan i Göteborg,

Vasagatan 1 sal E 44

 

Tema - Fylla arenor utan fylla

 

Elisabeth Anderston, IFK Göteborg

IFK Göteborg i samhället använder fotbollen som verktyg för att bidra till att bryta barriärer för att öka känslan av delaktighet, trygghet och förbättra hälsan hos stadens invånare.

 

Sofia Bohlin, Ordförande SFSU

Svenska Fotbollssupporterunionen, är en rikstäckande organisation för Sveriges fotbollssupportrar och har som ändamål att representera dessa i frågor som rör svensk

fotboll och svensk supporterkultur.

 

 

Niklas Kartengren STAD-projektet

Berättar mer om det pågående projektet ”Alkoholprevention på idrottsarenor”, där man bland annat mätt arenabesökarnas berusningsgrad.

Anmälan senast 8 mars till

emma@lansnykterhetsforbundet.nu

 

Ladda hem inbjudan för utskrift

 

15-04-14

 

Idrott och alkohol

 

Mikael Mattsson, forskare talade på detta tema på Borås Arena konferens. 31 deltagare kom. Arrangemanget skedde i samverkan med Borås Stad, Sisu västergötland och BNC

 

Rapporten om alkohol och idrott

 

 

14-05-12

 

Kan alkoholberoende lära sig dricka måttligt?

- Och vad betyder det i så fall för behandling och politik?

 

Måndagen den 12 maj gästades vi av Sven Andreasson som föreläste om måttlighetsdrickande och alkoholbereonde ur olika synvinklar. Presentationen från hans föredrag kan laddas ned här fram till den 12 juni.

Sven Andreasson presentation (.pdf)

 

2014-03-10

Möt nya folkhälsochefen Elisabeth Rahmberg

En diskussion kring ”Samling för social hållbarhet - åtgärder för jämlik hälsa i hela Västra Götaland” som har antagits av regionfullmäktige och Elisabeth nu har till uppgift ta från ord till handling.

När:26 mars Kl. 17-18.30

Var: GFC- Mötesplats Göteborg, Södra Allégatan 1B

Därefter: Årsmöte i föreningen

 

 

2013-09-25

"Men jag var så full"

Misstänkta gärningsmän kan slippa straff genom att hävda att de varit svårt berusade utifrån att Högsta domstolen dömt en man till ett lindrigare straff än vad lägre rättsinstanser gjort eftersom mannen var så påverkad av alkohol och tabletter när han utförde brottet.

 

På eftermiddagen den 25 september fick vi besök av Madeleine Leijonhufvud som höll ett välbesökt seminarium kring strafflindring för brott begångna under berusning.

 

 

2013-03-15

Varför är alkoholfrågorna så känsliga?

 

Pontus Båth (m), Ann Catrine Fogelgren (fp), Kia Andréasson (mp) och Dario Espiga (s). Moderator var Claudia Fahlke. Medverkade med intresanta och tänkvärda synpunkter vid dagens debatt, arrangerad av Alkoholpolitiskt forum-väst

 

Göteborgs-Posten bevakade arrangemanget och skrev:

GP

 

 

 

2013-02-27

Årsmöte med mingel och drinkprovning

 

 

Årsmötet 2013 förgylldes av att vi fick sakkunnig inblick i alkoholfria drycker av många slag.

 

Per Leimar, tidigare produktexpert på Systembolaget, och Björn Spak, finalist i första omgången av Sveriges Mästerkock, guidade oss igenom malt, druvor och paraplyer.

 

 

De alkoholfria vinerna är nu i många fall mer smakrika genom att man infört nya produktionsprocesser. De tidigare metoderna hade nackdelen att alkoholen togs bort i en varm process. Nu kan man i en kall process centrifugera ut aromer och smakämnen, ta bort alkoholen och därefter återföra det som ger vinet karaktär.

 

Björn Spak gav oss många tips hur man blandar goda drinkar och betonade att man ofta kan prova olika frukt- och grönsaksjuicer som dryck till god och exklusiv mat.

 

I faktarutan nedan ger Björn oss några recept.

 

 

Här låter sig Fredrik Spak och Annika Andersson väl smaka ur det rika utbudet.

 

 

Björns drinkrecept

Aktiviteter vi haft

 

Här har vi sammanställt en lista på aktiviteter vi haft i föreningen sedan starten 2001

 

Genomförda aktiviteter

 

Här har vi samlat aktivitetsinbjudningar som en arkivfil.

Arkiv